Як правильно вибрати склопакет

Як правильно вибрати склопакет

Одним із головних елементів вікна є склопакет, який прийшов на зміну звичайного скла. Саме склопакет забезпечує дерев'яні євровікна оптимальними функціональними властивостями.

Конструкція склопакета є досить складною. Основою є дистанційна рамка із оцинкованої сталі, алюмінію іноді пластикова. До дистанційної рамки з двох сторін приклеюються шибки, утворюючи повітряну подушку або так звану камеру.

Потім проводиться подвійна герметизація камери: перший шар - бутіл, другий - силіконовий герметик, поліуретан або полісульфід. Рамка порожня і перфорована по периметру.

У порожнині дистанційної рамки знаходиться абсорбент, який за низької температури вбирає зайву вологу з повітря всередині склопакета. Це дозволяє уникнути появи конденсату на внутрішній частині скла.

Внутрішня камера може бути заповнена повітрям чи одним із інертних газів: ксенон, аргон, криптон. У інертних газів полотнина вище ніж у повітря, тому вони мають більш високі теплоізоляційні показники.

Скло

Від якості скла залежить якість всього склопакета. Склопакт може бути виготовлений як із звичайного скла, так і наприклад: бронескла, сонцезахисного, енергозберігаючого, загартованого тощо.

Звичайне скло, якими засклені багато вікон старого зразка не мають якихось особливих властивостей. Головне їхнє завдання — пропускати сонячний сет, у міру можливості утримувати тепло в приміщенні та відкривати вид на вулицю.

Завдяки своїй простоті, склопакети засклені таким склом мають низьку ціну. Тому переважна більшість всіх дерев'яних вікон укомплектована саме такими склопакетами.

Скло сонцезахисне - захищає приміщення від шкідливого інфрачервоного випромінювання, гірше пропускають природне світло. Скло у таких склопакетах синього, зеленого, сірого чи бронзового кольору.

Енергозберігаюче скло - затримує тепло в приміщенні. Віконний отвір засклений звичайним склом пропускає назовні 50 % тепла, а від енерго або теплозберігаючого склопакета відбивається і означає залишається в приміщенні від 90 до 95 % накопиченого тепла. Оптимальну ефективність мають склопакети заповнені інертними газами.

Загартоване скло - конструкція з двох або більше стекол, які склеєні між собою полімерними або фотозатверджуваними складами. Ще одна їхня назва скло-триплекс. За рахунок шаруватої структури, триплекс має гарну гнучкість, високі шумо і теплоізоляційні властивості, і що важливо — безпекою. Скло триплекс дуже міцне, при сильному ударі не розсипається на дрібні частини, а покриється павутинкою тріщин, при цьому залишиться висіти на внутрішній полімерній плівці.

Вибір склопакета

Як мовилося раніше — стекло пакет важлива частина будь-якого вікна. Тому вирушаючи купувати склопакет треба все ретельно зважити, визначитися з бюджетом, який Ви готові витратити і мета для якої Вам необхідний стекло пакет.

На ринку є величезний вибір конструкцій різної форми та розміру, все обмежено Вашими фінансовими можливостями. Якщо Вам потрібні дешеві дерев'яні вікна, придбайте вікно з однокамерним стекло пакетом. Бажаєте, щоб у Вашому будинку було тихо та тепло, зверніть увагу на двокамерний.

Потрібно захистити будинок або квартиру від непроханих гостей - купіть вікно зі склом триплексом або придивіться до скла, що має плівку А1, А2. У такого стекло пакета підвищена ударостійкість і високий рівень захисту від злому.

Однокамерний склопакет

Така конструкція застосовується при склінні балконів та лоджій, приміщень, які не опалюються або для економії на балконні блоки, які виходять на засклений балкон. Кількість скла - 2. Ширина цього склопакета 32 мм - товщина дистанційної рамки - 24 мм і товщина скла 4 мм кожне.

Двокамерний склопакет

Найпоширеніший зі всіх склопакет ідеально підходить для скління в Московському регіоні. Універсальний склопакет, для виготовлення застосовується звичайне скло М1, захищає приміщення від шуму і добре зберігає тепло. Має 3 скла, склопакет шириною 36 мм: товщина кожного скла 4 мм, ширина кожної дистанційної рамки 12 мм. Склопакет простий та доступний.

Теплозберігаючий склопакет

Застосування енергозберігаючого скла дозволяє зберегти більше тепла в квартирах з поганим опаленням і просто не замінні у приватних будинках, оскільки допомагають заощадити на опаленні будинки. Склопакет має одне або кілька стекол з низькоемісійним покриттям, яке дозволяє збільшити опір теплопередачі. Тепло відбивається від спеціального покриття всередину приміщення, а сонячне світло проходить безперешкодно.

Склопакет з мультифункціональним склом

У цьому склопакеті використані протисонцеві теплозберігаючі стекла. Якщо порівнювати зі звичайним склопакетом, багатофункціональний влітку буде відображати близько 61% сонячних променів, рятуючи від спеки, а взимку збереже понад 50% тепла. Тобто влітку в приміщенні буде прохолодно, а взимку тепло. Допоможе заощадити на опаленні.

Антивандальний склопакет

Використано триплекс - багатошарове ударостійке скло. Захисна плівка розташована між склом не погіршує прозорість стікла, а лише зміцнюють його. Щоб розбити триплекс потрібно докласти чималих зусиль. Цей склопакет захистить мешканців приватних будинків та квартир першого поверху від поганих людей.

Тонований склопакет

Використовується тоноване скло, яке затоноване за допомогою спеціальної плівки. Властивості скла, як і у звичайного, виняток становить світлопроникність. Тонований склопакет застосовується на сонячній стороні будинку або для декоративних цілей, а також для того, щоб приховати кімнату від сторонніх поглядів.

Шумозахисні склопакети

Виготовлені зі спеціального шумозахисного триплексу. Ідеально підходять для квартир вікна яких виходять на автомагістраль, будівництво або інше джерело підвищеного шуму. На відміну від звичайного склопакета, він пропускає вдвічі менше вуличного шуму.