Догляд за дерев'яними євровікнами

Догляд за дерев'яними євровікнами

Будь-яке вікно з дерева потребує турботи. Не виняток і євровікна дерев'яні, догляд за якими включає не тільки комплекс заходів для підтримки рами в чистоті, а й у справному вигляді фурнітури та ущільнювачів. Багато часу «віконні» клопоти не займуть – цілком достатньо приділяти «очам» будинку серйозну увагу двічі на рік. І хоча інструкція з експлуатації та догляду за дерев'яними євровікнами зазвичай є невід'ємною частиною договору про покупку, все ж таки варто нагадати про те, як не варто чинити з дерев'яними склопакетами.
Основні правила експлуатації дерев'яних вікон
У скороченому варіанті інструкція з догляду за дерев'яними євровікнами зводиться до наступного:
не можна навантажувати рухомі стулки, а перемикання між робочими режимами необхідно здійснювати виключно за допомогою ручки. Крім того, неприпустимо плескати стулкою або кватиркою або залишати вікна відкритими при сильному вітрі;
експлуатація та догляд за дерев'яними євровікнами обов'язково передбачає контроль за вологістю повітря. У зимовий час необхідно щодня провітрювати кімнату для запобігання утворенню конденсату, а в кухні та ванній кімнаті має бути забезпечена постійна циркуляція повітря;
дерев'яний профіль повинні бути у чистоті. Особливої уваги вимагає зона стику рами зі стулкою, що є основним місцем накопичення забруднень.
Як очищати дерев'яні євровікна?
Незалежно від того з якої деревини виготовлені євровікна з дерева - догляд за ними виключає звичайне миття рам та стекол. Пил видаляється м'якою тканиною або щіточкою. Для видалення більш серйозних та стійких забруднень допускається використання теплої води та м'якої (без ворсу) тканини. Оптимальний варіант застосовувати спеціальні засоби для догляду за дерев'яними євровікнами.