Вибираємо з якого дерева купити ліжко!

Вибираємо з якого дерева купити ліжко!

Якщо прикинути скільки протягом життя ми знаходимося в такому фізіологічному стані, як сон, то виходить, що в середньому ми спимо третину свого життя. Це від 15 до 30 років. Третина – це значна частина життя, у кожного з нас виникає природне бажання зробити її максимально приємною та комфортною.

Звичайно, багато факторів впливає на якість сну людини. Значним може бути температура повітря, і інтенсивність освітлення, і запахи. Але всі погодяться, що основою гарного і міцного сну є зручне і правильно підібране ліжко. До того ж ліжко є дуже важливим елементом інтер'єру будь-якої спальні.

Незважаючи на технології, що швидко розвиваються, і поява сучасних матеріалів, ліжка з дерева залишаються найпопулярнішими і затребуваними.

Дерев'яне ліжко – це класика. Вона виглядає благородно та вишукано. Присутність у будинку елементів природи з їх неповторним запахом та натуральним виглядом привносить затишок та створює господарям гарний настрій. Найпоширенішою породою деревини, з якої виготовляють ліжка, є: дуб, вільха, береза та ясен.

З якого дерева вибрати ліжко:

Вільха, береза. Вільхова деревина досить м'яка, що спрощує її обробку і дозволяє урізноманітнити ліжка з неї різьбленими елементами. Вільха має гарний червонуватий відтінок і пом'якшує будь-який інтер'єр, надає йому затишку.

Ясен. Деревина ясена пружна та міцна, при цьому досить еластична. Ліжка з такого дерева важкуваті, але дуже гарні.

Дуб. Дубовий масив вважається традиційним у виробництві ліжок. Ця деревина міцна та довговічна, а природні відтінки різноманітні. Крім того, вважається, що дуб в інтер'єрі надає сили та заряджає людину бадьорістю.