Вибір матраца для ліжка

Вибір матраца для ліжка

Вибір матраца для ліжка

Багато хто вважає, що чим жорсткіший матрац, тим краще. Насправді це не так. Занадто жорсткий матрац не підтримує частини тіла рівномірно, внаслідок чого сон стає неспокійним. Але й надто м'який матрац для ліжка вибирати не варто – хребет у цьому випадку залишається без опори, що може призвести до його викривлення. Оптимальним варіантом є матрац середньої жорсткості, тобто ортопедичний.

Рівень жорсткості та інші характеристики матраца залежить від його основи. Так матраци бувають пружинними та безпружинними.

Пружинний матрац

Зазвичай чим більше пружин у матраці, тим більше відчутним є його ортопедичний ефект, тому такі матраци користуються популярністю. Але при цьому кріплення пружин може бути дуже жорстким, що призводить до дискомфорту - матрац стає не тільки корисним, але й шкідливим для здоров'я. Тому при виборі ліжка цей факт варто врахувати.

Безпружинний матрац

У процесі виготовлення таких матраців використовують для основи латексну піну. Вона гіпоалергенна, має високі показники довговічності, екологічності і добре пропускає повітря.